Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

София се превръща в иновационен хъб

Милен Иванов, директор на The Founders Institute България, Boom&Bust, 10.06.2017

Милен Иванов, директор на The Founders Institute България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Милен Иванов, директор на The Founders Institute България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните пет години жените стават предприемачи 1,5 пъти по-бързо в сравнение с мъжете, но все още само 30% от компании в света се управляват или са стартирани от жени. Това коментира директорът на The Founders Institute България Милен Иванов в ефира на Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

По думите му София се е превърнала в номер 1 стартъп дестинация в Югоизточна Европа. Все по-големият интерес за стартиране и  развитие на предприемачество в България се отдава на таланта на хората, ресурса от гледна точка на по-лесния достъп до ноу хау и познания в дадена област, както и наличието на инвеститори.

Създаването на дигитални иновационни хъбове за подпомагане на определен тип център с ресурси и оборудване, така че изследването и иновирането да става по-евтино и по-достъпно, би било добра стъпка, коментира още той.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust