Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Един пояс-един път преначертава търговската карта на световната икономика

Илиян Скарлатов, упр. партньор на Mane Capital, Boom&Bust, 03.06.2017

Илиян Скарлатов, упр. партньор на Mane Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илиян Скарлатов, упр. партньор на Mane Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

One Belt, One Road ("Един пояс - един път") e проектът на следващите 20 години. Това коментира управляващият партньор на Mane Capital Илиян Скарлатов в ефира на Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

По думите му една транзакция с доставка между Шанхай и Мюнхен ще може да се затвори в рамките на една седмица. "Това преначертава търговската карта на световната икономика", подчерта финансовият експерт.

България трябва да защитава много силно интересите си, смята той. "Бургас трябва да бъде първата точка, в която трябва да спре бързият влак от Китай към Европа, защото има алтернативно трасе, което мина през балтийските държави", допълни Скарлатов.

"На форума "Един пояс - един път", който се проведе в Китай на 14-15 май, беше подписано споразумение с китайската телекомуникационна ZTE за доставка и имплементиране на цялата IT телекомуникационна инфраструктура като заявката е, че в България, близо до София, ще бъде изграден първият интелигентен град в Европа. Това е уникален шанс за България", посочи Скарлатов.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust