Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Пазарът на IoT изживява бум

Никлаус Вазер, Watson IoT Global Ecosystem, Boom&Bust, 07.05.2017

Никлаус Вазер, Watson IoT Global Ecosystem. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никлаус Вазер, Watson IoT Global Ecosystem. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа, и по-конкретно Германия, e център за развитие на нови технологии, които движат индустрията на Интернет на нещата напред. За това отворихме глобалния център на IBM за Интернет на нещата Watson в Мюнхен и очакваме и други да ни последват. Това каза Никлаус Вазер, Watson IoT Global Ecosystem, в интервю на бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй за предаването Boom&Bust. 

"Ще имаме нужда от 1000 души, за да развием центъра като екосистема, заедно с нашите клиенти и партньори". 

"Стратегията ни в Европа като цяло е да търсим къде са компаниите, клиентите и бизнесите, както и какъв е пазарът за когнитивни решения в Интернет на нещата. Решихме, че Германия, и по-конкретно Мюнхен, е най-доброто място за разполагане на глобалната ни централа. Това е така не само поради местното присъствие на таланти, компании и партньори, но и за да привлечем и нови партньори, които ще дойдат при нас. Такива са BMW, които обявиха това през декември миналата година, а също и BNP Paribas, Cap Germany, Avent. Миналата седмица обявихме, че изследователския институт Фортас също ще работи с нас тук, в Мюнхен. Така че, събираме хора, компании и партньори на едно място, за да си сътрудничим и за да използват нашите изследователски лаборатории, ресурси и умения в центъра в Мюнхен".

Общият брой на клиентите, които използват продуктите на Watson IoT center, е над 6000, сподели събеседникът. По думите му само през последното тримесечие са добавени още 50 и може да се твърди, че "пазарът изживява бум".

Можем ли да очакваме съревнование между софтуерните компании в региона? 

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust