Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Добрата правна услуга – ключов фактор за успешния бизнес

Иван Рашич, изпълнителен директор на LegalTrеk, Boom&Bust, 30.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

В правната индустрия в световен мащаб стават големи промени, виждаме, че промяната вече се случва. Поглеждайки правото през последните 200 години, виждаме, че нищо фундаментално не се е променило. Да, адвокатите вече работят с интернет, с имейл, но всъщност извършват същата работа, каквато са извършвали преди 200 години.

Това каза в предаването Boom&Bust с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров изпълнителният директор на LegalTrek Иван Рашич. Освен правните аспекти, обвързани в бримката на успешния бизнес, гостът в студиото даде и подробности за предстоящата на 18 май в София конференция Legal Edge- International Conference on Legal Innovation.

„Всъщност два фактора в глобален мащаб дадоха начало на промяната. Първият е световната икономическа криза през 2008, а вторият е развитието на технологиите. Тези два фактора подтикнаха клиентите на правните кантори и правните отдели да изискат от тези кантори и отдели повече прозрачност, сигурност, и яснота в ценообразуването“, коментира той.

„Въпросът е как всъщност правните фирми отговарят на тези нови нужди. Честно казано, това зависи от региона, в който се намират, но като цяло, това става не много бързо. Именно това е причината, поради която смятаме, че това е дискусията, която трябва да инициираме тук, в региона на Балканите“, добави Рашич.

Повече по темата, както и подробности за предстоящата конференция и ценностите, стоящи зад нея, вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust