Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Блокчейн проект генерира над 5 млн. долара за 72 часа

Владислав Драмалиев и Никола Стоянов в Boom & Bust, 23.04.2017

Владислав Драмалиев и Никола Стоянов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владислав Драмалиев и Никола Стоянов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Блокчейн проект на компания, основана от българин, генерира над 5 млн. долара само за 72 часа. Какво представлява новият блокчейн æternity и какви проблеми се опитва да разреши. Това коментираха Владислав Драмалиев, директор на BitHope.org и Маркетинг и общество в æternity и Никола Стоянов, директор Бизнес и стратегии в æternity в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

"Сумата, която е генерирана през 2016 през т.нар. Initiac Coin Offerings в блокчейн сферата е над 230 млн. долара. А венчър капиталът, който в същото това време е бил инвестиран в проекти миналата година е бил наполовина. Този метод за инвестиране става все по-интересен и все повече хора започват да го използват", каза Драмалиев .

"æternity е абсолютно нов блок чейн, който е рекрииран от нула, не е построен друг блок чейн, а е изцяло нов", обясни Стоянов. "Създава се нещо ново, което може да съществува паралелно със съществуващите блокчейни".

"Този блокчейн се опитва да разреши проблеми, които съществуват в други блокчейни - в bitcoin, в ethereum. Това е платформа, което трябва да предостави доста мощни решения в ръцете на всеки, защото е публичен блокчейн и всеки ще може да го използва", обясни директорът на Bit Hope.org. 

AE Token е валутата на тази блокчейн верига, която ще се използва за задвижване на умните договори, създавани във веригата. Всяко едно действие по задвижването им струва някакво количество AE Token-и. Това, за което ще се използва тази валута е задвижване на всички приложения във веригата.

Компанията е основана от българин, Янислав Малахов, който е живял по-голямата част от живота си в Германия. По-голямата част от екипа се състои от българи, а седалището е в Лихтенщайн, обясни Драмалиев. "Не съм чувал за друг подобен проект, който да има българско участие". 

 В замяна на приноса си потребителите получават, в зависимост от фазата на набиране, се получават различен брой AE Token, казаха събеседниците.

"AE Token-ите не мога да се считат за акции в самия блокчейн".

Къде са отишли тези милиони? Кой е написал от нулата този проект и кога е стартиран? Как става достъпа до системата? Какво включват и кога ще се случват различните фази на развитие на проекта? По какво кампанията по набиране в криптообществото се доближава до първичното публично предлагане и по какво се различава? Какъв тип потребители и контрибутори се включват в проекта? Има ли компании и фондове, които вече инвестират в криптовалути и блокчейн? Какви са предимствата на този вид блокчейн проект и какво е конкурентното предимство с ethereum и bitcoin?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust