Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Sensata ще инвестира още $5 млн. през 2017 в Ботевград

Серж Гроенхюйзен, инженеринг директор на Sensata Technologies Bulgaria, в Boom & Bust, 19.03.2017

Серж Гроенхюйзен, инженерен директор на Сенсата Технолоджис България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Серж Гроенхюйзен, инженерен директор на Сенсата Технолоджис България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Sensata е малко по-различен инвеститор на българския пазар от конкурентите си, защото развива инженерни дейности от по-висок клас и повишава нивото на българската инженерна наука и практика. Това каза Серж Гроенхюйзен, Инженеринг директор на Sensata Technologies Bulgaria, в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria.

На 14-ти март, Sensata Technologies обяви откриването в България на най-голямата си тестова лаборатория, като в проекта компанията е инвестирала приблизително 3 милиона долара.

Sensata Technologies ще инвестира 5 млн. долара през 2017 за разширяване на дейността на компанията в Ботевград, разкри за Bloomberg TV Bulgaria Гроенхуйзен.

„Имаме нужда от това разширение. Компанията все още расте и имаме нужда от място, където да произвеждаме високотемпературни сензори, които са наш много ключов продукт”.

„Българският клон е много важен за европейския пазар, който пък е един от най-големите пазари за нас в световен мащаб. Типично развитието ни тук е движено от европейските автопроизводители като например Volkswagen, Daimler”, каза още Гроенхюйзен. „България е жизненоважно звено поради бизнес центъра и двата производствени комплекса”.

Всичките три локации в България ще растат, каза още събеседникът. „Ние все още търсим служители в София. Разрастваме се и в Ботевград, а и в Пловдив търсим още много нови служители. Производството там ще се увеличи”.

„Освен това, ние трябва да работим над това бизнесът ни да бъде устойчив. Трябва да инвестираме в ангажираността на хората, в обучение, също така в сътрудничество с университетите, за да сме сигурни, че студентите са готови да работят във високотехнологични компании, каквато е Sensata”.

Кои са основните причини, за да бъде избрана именно България за тези инвестиции? Какви са функциите, които изпълнява новата лаборатория и как се съчетават с функциите на останалите начинания на компанията в България? Какво означават досегашните и бъдещите инвестиции на Sensata за българската икономика? Какви са новите продукти и пазари, към които ще насочи вниманието си компанията в бъдеще? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust