Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Силата да владееш данните

Ангел Марчев, икономист и инвестиционен анализатор, и Серги Сергиев, съосновател на ShopUp и Data Science Society

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Dataton е един хакатон с данни, като идеята е да предоставим реални данни с реални кейсове, за да могат хората, които искат да трупат знания и да експериментират в една по-приятелска среда, да могат да го направят. Целта ни е повече образование и трупане на знания, отколкото резултат. Така представи в Boom&Bust концепцията за първото в Централна и Източна Европа състезание за хора, занимаващи се с обработка на данни, Dataton 2017 Серги Сергиев, съосновател на ShopUp и Data Science Society. В студиото на предаването беше и икономистът и инвестиционен анализатор Ангел Марчев.

„Dataton е състезание, в което се формират няколко екипа, в нашия случай 10 на брой. Имаме повече от 15 бизнес партньори, които предоставят свои реални бизнес кейсове. Част от партньорите са държавни и публични институции, които също са представили реален кейс от отворени данни. Всеки екип си избира по какво да работи“, каза на свой ред Марчев.

„Основният ефект от страна на нашите бизнес партньори е, че ще им се предостави възможно решение по даден проблем. Също така участниците ни са хора с много разнообразни експертизи, които ще могат да предложат много оригинално и добро решение“, допълни той.

„Самите фирми, които предоставят данни, са специфични по своето естество. Условието бе те в последствие да предоставят ментори, хора, които след това да дадат реална оценка, тъй като в повечето случаи, това, което хората ще решат за 2 дена, в бизнеса се решава с месеци, с години“, обясни Сергиев.

Целия разговор вижте тук:

 


 

Последни новини
Още от Boom & Bust