Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Тезата за руската конспирация на Тръмп издиша и се разпада

Огнян Дъскарев и Владислав Апостолов, журналисти и публицисти, Boom & Bust, 11.03.2017

Журналистите и публицисти Огнян Дъскарев (в ляво) и Владислав Апостолов (до него в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Журналистите и публицисти Огнян Дъскарев (в ляво) и Владислав Апостолов (до него в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тръмп даде една от най-силните си речи пред конгреса във вторник. Веднага след това обаче медиите, привърженици на Демократическата партия, инициираха свирепа, но неуспешна атака срещу спорната в техните очи фигура на главния прокурор Джефри Сешънс - отново заради предполагаеми руски връзки. Тръмп отговори с няколко гневни туита, в които обвини Обама, че го е подслушвал по време на кандидатпрезидентскаат му кампания. Това заяви журналистът и публицист Владислав Апостолов в Boom & Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. Заедно със своя колега Огнян Дъскарев той говори  за шпионската сага около Доналд Тръмп и Обамагейт.

Освен това президентът на САЩ принуди Джеймс Коми от ФБР и бившия шеф на Националната разузнавателна служба Джеймс Клапър да излязат и да кажат, че те нямат такава информация и сами да опровергаят идеята, че има солидни доказателства за неправомерна комуникация между Тръмп и негови хора и руските служби, каза Апостолов. Засега със сигурност можем да кажем, че тезата за руската конспирация все повече започва да издиша и да се разпада, добави той. 

Забавно е да се гледа как от левицата се правят на такива мачовци спрямо Русия, каза Дъскарев. Той припомни, че именно Обама и Хилари Клинтън като държавен секретар през май 2010 във Виена сключиха "Новия старт 2" за ограничаването на ядрените оръжия. Тогава те приеха нещо, отхвърляно от последните четири президенти, а именно намаляване на противоракетната защита на САЩ, което е огромна стъпка за Русия, подчерта той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust