Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Ще се окаже ли Марин льо Пен френският Доналд Тръмп

Веселина Гарело в Boom & Bust, 18.02.2017

Веселина Гарело, икономист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселина Гарело, икономист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кандидатурата на Франсоа Фийон е доста компрометирана във връзка с фиктивните трудови договори на неговата съпруга и на две от децата му. Докато само преди няколко месеца той бе безспорен фаворит за президентската кампания, то днес проучванията показват, че той не би спечелил дори и второ място и не би отишъл дори на втори тур. Това каза икономистът Веселина Гарело в директно включване от Франция в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. 

"Шансовете да няма на втория тур представител на традиционната дясна партия са големи".

Кампанията е абсолютно монополизирана от аферите на Фийон и дебатът не е канализиран върху елементите на програмите на отделните кандидати и Марин Льо Пен, чиято програма е изключително слаба от икономическа гледна точка, на практика успява благоприятно да противоречи на нейната кампания. Всички останали кандидати са прекалено заети да се борят един срещу друг и валидират предположението, че тя ще бъде на първо място след първия тур и разчитат на прогнозата, че на втория тур, независимо кой каква кампания ще води, ще се се спечели срещу Марин Льо Пен, обясни събеседникът. 

Защо платформата на Марин льо Пен е слаба от икономическа гледна точка? Как се вписва кандидатурата на Еманюел Макрон? Беззъба ли е левицата във Франция?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust