Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Развитие на преакселераторите в България

Никола Янев в Boom & Bust, 11.02.2017

Никола Янев, председател на Start It Smart. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Янев, председател на Start It Smart. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Преакселератор е най-големия проект на "Start It Smart". Това е една десет седмична суперинтензивна обучителна програма за хора и екипи, които за пръв път стартират иновативен бизнес. Това каза Никола Янев, председател на Start It Smart, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. Янев представи шестото издание на проекта, което стартира през 2017.

"В тази програма се предоставят над 60 обучения, огромна менторска мрежа - от успели предприемачи, професионалисти и инвеститори от България и региона.  Предоставя се и коуъркинг пространство, където екипите да могат да работят заедно, за да се подкрепят и израстват заедно". 

Новост от тази година е въвеждането на такса за екипите, които се обучават. Целта е повишаване на ангажираността, като се предвижда и възможност за отпускане на стипендия, която покрива 50% от таксата, обясни гостът. 

Идеята на преакселератора е да хване екипите на ниво идея и в края на програмата да са готови за акселератор или дори за излизане на пазара, каза Янев.

Вижте разговора: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust