Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Какво се случва на биткойн сцената

Владислав Драмалиев, Boom & Bust, 12.02.2017

Владислав Драмалиев, основател и директор на Фондация Битхоуп. Снимка: Bloomber TV Bulgaria Владислав Драмалиев, основател и директор на Фондация Битхоуп. Снимка: Bloomber TV Bulgaria

Не бих казал, че има фундаментални причини да се притесняваме от сериозната динамика и спадове в търговията с биткойн през миналата седмица, защото това обикновено е свързани с пресилена пазарна реакция на определени новини.​ Това каза Владислав Драмалиев, основател и директор на Фондация Битхоуп в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.​

"Особено, когато тези новини идват от Китай, пазарът е много чувствителен и понякога реагира дори неадекватно". 

Имаше отново новини от Китайската народна банка, че големите борси трябва да се съобразяват с правила и законни регулации, на което биткойн пазарът реагира веднага, обясни Драмалиев. По думите му процесът е започнал от началото на януари и в началото пазарът е възприел новината много негативно, но "след това се оказа, че тя е мощно средство за развитие на екосистемата". 

"Биткойн системата е създадена така, че всички които се намират в нея - потребители, бизнес, "копачи" - трябва да си помагат, за да може системата да продължи да съществува".

Биткойн обществото в България се развива изключително добре и расте. На срещите, които се организират ежемесечно идват все повече хора, които искат да използват блокчейн технологията, за да решат проблеми в техните индустрии. Идеята, която имам за тази година е да се сегментира биткойн общността на различни общности, каза още гостът. 

"На 23.02.201, от 18 часа в голямата, конферентна зала на УНСС, съвместно с Blockchain Labs, ще проведем първото от цяла серия събития с цел да видим дали в българските университети има хора, които се интересуват от блокчейн", съобщи Драмалиев.

Какви видове блокчейн същесвуват и по какво се различават? Има ли еманципация на блокчейн технологиите от биткойна? Какъв е ефектът на липсата на такси при търгуване на криптовалути на китайския пазар? Какви са реалните обеми, които се търгуват там? Какъв процент от "копачите" се намират в Китай? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust