Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Как да се грижим за физическата си форма и да постигаме трайни резултати

Лазар Радков в Boom & Bust, 01.01.2017

Лазар Радков, Live to Lift. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Лазар Радков, Live to Lift. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-силната мотивация за постигане на позитивна промяна на физическото здраве и форма е тази, която идва от нуждите на тялото – нищо да не те боли, да се чувстваш добре и да имаш енергия. Тогава се постигат много по-устойчиви резултати. Това каза Лазар Радков, основател на Live to Lift, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. 

"Първи януари е третият по популярност ден за поставяне на цели. Първият е „понеделник“, а вторият „от утре“.

Когато става въпрос да си поставяме цели за физическото си здраве и форма, нещата се различават в сравнение с бизнеса, каза още Радков. "В бизнеса целите са ориентирани към постижения като продажби, обем на бизнеса, приходи, пазарен дял и ако не ги постигнеш, стига да се посрещаш разходите, нещата не са толкова страшни. Ако обаче не се грижим добре за тялото си нещата започват да тръгват надолу – пада ни енергията, повишават се рисковете за различни заболявания".

"Основната грешка при поставянето на цели, свързани с физическата ни форма, са че се пренебрегват нуждите на организма – достатъчно сън, качествена храна и движение - без да се прекалява. Когато базовите нужди са покрити, могат да се търсят и високи спортни постижения".

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust