Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Приятният глад за българска музика у нас

Пламен Иванов, съосновател и директор на „Фламънд холдинг“, Boom & Bust, 25.12.2016

Диджеи пускат миксове по време на празненство по случай Хелоуин Снимка: Brett Gundlock/Bloomberg Диджеи пускат миксове по време на празненство по случай Хелоуин Снимка: Brett Gundlock/Bloomberg

Какви са тенденциите в музикалния бизнес, разказва Пламен Иванов, директор на „Фламънд холдинг“ в Boom & Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

„В музикалния бранш е много трудно да се каже какво точно потребителите харесват и искат. В България през последните години се вижда един много приятен глад за българска музика“, отчита Иванов, разграничавайки няколко типа изпълнители – такива, които просто искат да изкарат пари, изпълнители, чиято цел е да предоставят нещо качествено на почитателите си и такива, които просто искат да станат известни.

„Когато изкараш да ден продукт на пазара, идеята той да те „завърти“, да станеш популярен. Проблемът е, че след този бум на чалгата тя отшумя, защото не предлага нищо ново. Следващият етап е парче да пробив навън, дори албанците имат такива парчета, да не говорим за румънците“, каза още той.

Иванов разгледа и един от големите проблеми пред българските изпълнители – спазването на авторските права. Според него има няколко аспекти на казуса – нормативната уредба, която я има и е добра, но чието изпълнение практически не съществува. Другият проблем според него е, че много от артистите не познават правата си.

Целият разговор вижте във видеото.

 

Последни новини
Още от Boom & Bust