Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Ван дер Белен беше предпочитаният от бизнеса кандидат в Австрия

Емил Георгиев, председател на ПП Деос, Boom & Bust, 18.12.2016

Новоизбраният президент на Австрия Александер ван дер Белен. Снимка: Lisi Niesner/Bloomberg Новоизбраният президент на Австрия Александер ван дер Белен. Снимка: Lisi Niesner/Bloomberg

На президентските избори в Австрия алпийската страна реши да заложи на туризма и добрия си имидж по света и поради това беше сметнато, че Норберт Хофер нямаше да е оптимален. Това заяви председателят на ПП Деос Емил Георгиев в Boom & Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. Поради тази причина Ван дер Белен беше считан за про-бизнес кандидатът, допълни той. 

Друго строго специфично австрийско е, че сега след като не спечели Норберт Хофер има сериозен шанс да оглави Партията на свободата, каза Георгиев. Хофер е по-предпочитаният да се водят разговори, защото при следващите парламентарни избори в Австрия Партията на свободата няма да може да се заобиколи и ще трябва да се преговаря с нея за съставяне на правителство, добави той. 

Георгиев припомни, че на Партията на свободата се гледа като на истинска алтернатива на голямата коалиция между социалдемократи и християндемократи, която управлява страната от Втората световна война насам. Въпросът сега е коя от двете партии ще влезе в коалиция с Партията на свободата и колко ще бъдат нейните министри, допълни той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust