Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Ще заменят ли електронните визитки хартиените

Владислав Михайлов и Пламен Сакалийски, Birlibam, Boom & Bust, 03.12.2016

Директорът "Информационни технологии" на Birlibam Пламен Сакалийски (в ляво) и основателят и изпълнителен директор Владислав Михайлов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Директорът "Информационни технологии" на Birlibam Пламен Сакалийски (в ляво) и основателят и изпълнителен директор Владислав Михайлов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Приложението Birlibam цели да оптимизира процеса на разменяне на контакти, която роля обикновено играят визитните картички. Това казаха основателят и изпълнителен директор на Birlibam Владислав Михайлов и директорът "Информационни технологии" във фирмата Пламен Сакалийски в Boom & Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

Разликата между Birlibam и LinkedIn е, че социалната мрежа е само една автобиография, при която всеки може да добави потребителя, обясни Сакалийски. Докато информацията в Birlibam е достъпна само ако потребителят съобщи определен код, който трябва да бъде въведен от получателя, добави той. 

Размяната на контактите в Birlibam става точно като разменянето на визитки в реалния живот - лице в лице, каза Михайлов. Не искаме да отнемаме личния контакт - удоволствието да се запознаеш с някой и да комуникираш с него, допълни той. 

Приложението дава възможността на потребителя да начертае "виртуална стая", в рамките на която да даде достъп на всички в нея до неговата визитка, каза Сакалийски. Това означава, че ще се спести времето за раздаване на всеки един от тях визитки един по един, добави той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust