Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Свободата в САЩ на кръстопът

Мат Уорнър, главен оперативен директор на Atlas Network, Boom&Bust, 20.11.2016

Мат Уорнър, главен оперативен директор на Atlas Network. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мат Уорнър, главен оперативен директор на Atlas Network. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Неравенството по отношение на справедливостта и политическата подкрепа – това е кръстопътят, пред който е изправена Америка в момента. Разбирането за свободата в САЩ и актуалното състояние на американската икономика коментира главният оперативен директор на Atlas Network Мат Уорнър в интервю на Мартин Илиев в ефира на Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му американската икономика се представя добре, но темпът на растеж не е много висок - около 2% вместо 3-4%, какъвто може да бъде постигнат. Въпреки това Уорнър подчерта, че има място за притеснение що се отнася до начина, по който бива отговорено на финансовата криза. "Просто продължихме да правим от същото, дори го задълбочихме", отбеляза той.

Уорнър открои още проблема със спасяването на големи банки и институции. "Това е много голям проблем не само заради несправедливостта, която хората усещат, но и заради финансовата и икономическата нестабилност, тъй като дава на хората погрешното усещане за ниски нива на риск", обясни той.

В подобна среда наблюдаваме повече грешни решения, посочи Уорнър. Ръстът на американската икономика може да е по-висок от тези 2%, ако си наложим да работим в справедлива система, при която ще трябва да понесеш последствията от грешните решения и ползите от правилните такива. 

Вижте повече във видеото:

 

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust