Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

IT отделите стават истински партньори на бизнеса

Георги Александров, Oracle Bulgaria, Boom&Bust, 13.11.2016

Програмисти кодират по време на конференция за девелъпъри в Калифорния Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Програмисти кодират по време на конференция за девелъпъри в Калифорния Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

IT отделите стават истински партньори на бизнеса и помагат за правилното взимане на решения. Това заяви управляващият директор на Oracle Bulgaria Георги Александров и интервю с редактора в Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй. Той говори за дигитализацията на икономиката и нейните ефекти върху бизнеса. 

Според изследване на IDC за ЦИЕ, 69% от анкетираните в него компании имат ясно структурирани планове за своята бъдеща дигитализация, каза Александров. Около 34% имат краткосрочни планове - в следващите 12 месеца, допълни той. 

Това, което прави впечатление в това изследване е, че 81% от компаниите имат планове за подобряване на услугата, посочи Александров. За сравнение до преди няколко години фокусът беше върху оптимизиране на разходите и стабилизиране на компаниите, в следствие на многото финансови кризи, поясни той. 

Вижте повече! 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust