Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Индустрията на бъдещето ще изисква гъвкави мозъци

Георги Стоев, Индъстри Уоч, Boom&Bust, 13.11.2016

Управляващият партньор в Индустри Уоч Георги Стоев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Управляващият партньор в Индустри Уоч Георги Стоев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Outsorcing Destination Bulgaria: Technology, Innovation, Disruption е първият голям форум, на който говорим за следващите 5-10 години в българската индустрия и допирните точки с технологичния и аутсорсинг сегменти, а не отчитаме просто свършеното през изминалите 2-3 години. Това заяви управляващият партньор в Индустри Уоч Георги Стоев в Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман ИлиевФорумът ще се проведе на 22 ноември в Пловдив, допълни той. 

Виждаме две направления на развитие на индустрията. От една страна самият дигитален сектор вече не е само социални мрежи, а те вече биват измествани от връзката между дигиталния свят и традиционната промишленост, каза Стоев. Финтех секторът е особено горещ сега и ще продължи да бъде в следващите няколко години, добави той. 

Българската индустрия е особено характерна с динамиката в машиностроителния сектор, каза Стоев.  Български машини се изнасят в Германия, Швеция и Швейцария не просто с марката, но и с етикета Made in Bulgaria, допълни той. 

По думите му България има наука и тя се развива във фирмите. Индустрията на бъдещето не иска инженери от миналото, а хора с достатъчно гъвкави мозъци, които са достатъчно технически грамотни, но всеки ден трябва да научават нови процеси. Уменията на бъдещето не са непременно класически инженерни умения, но в голяма степен са предприемачески и дигитални умения, добави Стоев.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust