Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Какво представлява хекатонът

Ралица Желева, основен организатор на хекатона, Йордан Джамбазов, съорганизатор, Мартин Боянов, представител на отбора победител в Boom&Bust, 9.10.2016

Участници в хекатон в Лондон Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Участници в хекатон в Лондон Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Хекатонът е едно състезание за програмисти, като основната идея е състезателите да покажат креативността си. Това заяви основният организатор на втория, провел се преди няколко дни, хекатон в България Ралица Желева. Заедно със съорганизатора Йордан Джамбазов и представителя на отбора-победител Мартин Боянов тя говори за предимствата на маратона по програмиране в Boom&Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. Продължителността му може да бъде от един ден до седмици, добави тя. 

Журито са хора със значителен практически опит в IT сектора, каза Джамбазов. Тази година имаше хора от различни акселератори за подпомагане на IT средата, допълни той.

Нашият проект беше апликация, която да добавя реалност към учебници, които се използват в класната стая, по подобие на Pokemon Go, каза Боянов. Предимството ѝ е, че няма да се налага закупуване на допълнителна техника - нужни са само учебника и телефон, добави той. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust