Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Какво представлява коучингът и има ли почва в България

Пламен Петров и Гергана Павлова, Equinox Partners, Boom&Bust, 25.09.2016

Треньор дава наставления на вицепрезидента на Nomura в боксовата нощ на инвестиционните банкери Снимка: Justin Chin/Bloomberg Треньор дава наставления на вицепрезидента на Nomura в боксовата нощ на инвестиционните банкери Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Ако трябва да опишем коучингът с една дума това е партньорство между коуч и клиент, в рамките на което се подкрепя клиента да достигне до целта, с която започва разговора. Това заяви управляващият партньор в Equinox Partners Пламен Петров, който заедно със своя колега по длъжност и фирма Гергана Павлова, говори в Boom&Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров за перспективите пред коучинга в България. Това е много финна работа, като се работи с истинската същност на човека, тоест до много дълбоко ниво се стига, допълни Петров.

Коучът се различава от консултанта точно защото не дава отговорите за човека, а вместо това вярва, че клиентът носи всичките отговори, каза Павлова. По думите ѝ той не се намесва пряко със съвети и препоръки, тъй като той не знае кое е най-доброто за своя клиент, а по-скоро създава пространство, в което клиентът сам да намери своите въпроси и отговори. 

Има различни типове коучинг според нуждите на клиента и желанията на коуча, сред които бизнес, лайф и ексекютив коучинг каза Павлова. Според Петров, за да стане човек коуч е абсолютно наложително да премине петмесечно присъствено обучение. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust