Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Как протича президентската надпревара отвъд Океана

Мартин Табаков, политически анализатор, Boom&Bust, 18.09.2016

Мартин Табаков, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Табаков, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Разликата между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в момента е в рамките на статистическата грешка – около 2%. Скъсяването на дистанцията между тях се дължи не само на някои грешки в кампанията на Клинтън, но и на някои добри попадения в кампанията на Доналд Тръмп. Това коментира политическият анализатор Мартин Табаков в предаването Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев по Bloomberg TV Bulgaria.

Пред възможността да се появят играчи извън кандидатурите на Тръмп и Клинтън, като например Джил Стейн и Гари Джонсън, съществува едно предизвикателство, което на този етап няма да успеят да преодолеят, а именно да спечелят поне 15% подкрепа сред американското общество, за да бъдат поканени да  участват в дебатите, смята Табаков. Тези личности са доста атрактивни сред младите избиратели в САЩ, но според анализатора това едва ли ще бъде достатъчно, за да се превърнат в релевантни конкуренти на Тръмп и Клинтън в президентската надпревара.

По думите му основните теми за дебат между Клинтън и Тръмп ще бъдат в областта на икономиката и сигурността. По отношение на външната политика двамата кандидати имат нестандартни позиции спрямо тези на собствените им партии. Клинтън защитава един по-активен тип американска външна политика, докато Доналд Тръмп продължава да защитава по-изолационистки прочит на външна политика.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust