Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Кои са пренебрегнатите моменти в Закона за независимия одит

Проф. Красен Станчев, СУ, Boom & Bust, 11.09.2016

Проф. Красен Станчев, икономисти и преподавател в СУ Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Красен Станчев, икономисти и преподавател в СУ Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Законът за независимия одит оскъпява одитирането, защото задължава банките, застрахователните компании и пенсионните фондове да се прави двоен одит или да имат два одита. Това заяви икономистът и и преподавател в Софийския университет проф. Красен Станчев по Bloomberg TV Bulgaria. В Boom & Bust с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев той говори за това как одиторството ще бъде променено от Закона за независимия одит. Законът размива дейността на одиторската работа, допълни той. 

Когато отговорността се размие одиторът на следващото КТБ ще я сподели с някой друг, каза проф. Станчев. Това прави възможни случаи като Enron и MSI, добави той.

Според закона ако има разминаване в докладите на двамата одитори трябва да има трети одит, заяви проф. Станчев. Това означава, че отчетите на тези компании дълго време може да не бъдат публикувани, допълни той.

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Boom & Bust