Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Какво кара млад предприемач, завършил в САЩ, да се върне в България

Злателина Бежева, основател на Frudada, Boom&Bust, 28.08.2016

Злателина Бежева, основател на Frudada. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Злателина Бежева, основател на Frudada. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Може ли нещo да накара млад българин, получил добро образование в чужбина, да се завърне в България и да стане предприемач? Примерът на Злателина Бежева, която завършва финанси в Бостън и работи в големи институции в сферата в САЩ, показва, че това е възможно.

Бежева е основател на Frudada – компания, която се занимава с производство на охладени смутита и сокове чрез технологията на студено пресоване във вакуум.

Българите са отворени към нови продукти, налице е по-голяма осъзнатост за здравословния начин на живот от хора над 25-годишна възраст.Въпреки това малко хора приемат необходимото количество плодове и зеленчуци дневно. Нивото им е под 50%, а сред тийнейджърите – около 10% за ЕС и вероятно и в България, каза Бежева. Хареса ми, че в България има зараждаща се атмосфера на стартъпи, промяна в отношението и се надявам в бъдеще да разчитаме не на конкуренция, а на партньорства, допълни тя.

Повече подробности за бизнеса в сектора на продуктите за водене на здравословен начин на живот във втората част на видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust