Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Факторите за успеха на социалното предприемачество

Благовеста Пугьова и Теодора Спасова от Фондация „Подарете книга“, Boom&Bust, 28.08.2016

Теодора Спасова от Фондация "Подарете книга". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Теодора Спасова от Фондация "Подарете книга". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какво представлява социалното предприемачество и кои кои са факторите, които правят една инициатива в сферата успешна? Тази тема коментираха в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването Boom&Bust Благовеста Пугьова и Теодора Спасова от Фондация „Подарете книга“.

Фондация „Подарете книга“ е мост между доброволци и деца. Основната идея е свързана с това да организираме доброволци всеки месец да посещават своите приятели деца в различни домове в страната. За финансиране в началото фондацията е разчитала на дарения, основно от физически лица. След това фондацията се насочва към финансиране чрез кандидатстване по проекти, каза Теодора Спасова, описвайки по-подробно дейността на фондацията и трудностите, с които се е сблъсквала

За да има успех социалното предприемачество, е необходимо много постоянство и много общуване. Има много съдби, които се променят след разговори с доброволците, допълни Благовеста Пугьова.

Повече по темата за социалното предприемачество в контекста на трудностите, с които занимаващите се в областта се сблъскват и резултатите, които постигат, във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust