Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Технологиите зад последните тенденции на глобалния пазар на недвижими имоти

Наталия Караянева и Деница Тюфекчиева, предприемачи, Boom&Bust, 27.08.2016

Наталия Караянева и Деница Тюфекчиева, предприемачи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Наталия Караянева и Деница Тюфекчиева, предприемачи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните години тенденцията на глобализация расте все повече и привлича инвеститорите към това да инвестират парите си в глобални градове в световен мащаб – Лондон, Дунай, Ню Йорк, Хонконг, Сан Франциско. За миналата година общият брой на транзакциите беше $330 млрд. с тенденция от 13% годишен ръст. Инвеститорите от държави като Русия и Китай, чиито икономики не са толкова стабилни, предпочитат да инвестират парите си в стабилни икономики като САЩ и Европа. България също беше една от тези държави, когато обяви встъпването си в ЕС, руснаците започнаха да инвестират у нас. Това каза предприемачът и изпълнителен директор на иновативната платформа Propy Наталия Караянева. Propy е платформа, мобилно приложение, с геолокация, което позволява на чуждестранни инвеститори да търсят имоти в глобални градове на родните си езици – китайски, руски, арабски.

Една от иновациите, на които платформата Propy разчита е блокчейн технологията, докато преводът на обявите се осъществява чрез изкуствен интелект, каза Деница Тюфекчиева, предприемач, специалист по международен бизнес и финанси, която също е част от екипа на Propy.

Повече около идеята на Краянева и Тюфекчиева, историята и екипа на компанията в контекста на последните тенденции на глобалния пазар на недвижими имоти във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust