Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Застрашено ли е бъдещето на биткойн

Владислав Драмалиев, BitHope, Boom & Bust, 20.08.2016

Владислав Драмалиев, основател и директор на BitHope Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владислав Драмалиев, основател и директор на BitHope Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Другите борси за търговия на биткойни, използващи услугите на електронната охранителна фирма BitGo, увериха клиентите си, че кражбата при BitPhoenix няма как да се повтори при тях. Това заяви основателят и директор на BitHope – един от учредителите на Българската биткой асоциация, Владислав Драмалиев по Bloomberg TV Bulgaria. В Boom & Bust с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров той говори за бъдещето на електронната валута на фона на кражбите и разклатеното обществено възприятие за сигурен медиум на размяна. Това се дължи на различния модел на имплементация на услугите на BitGo е различен, допълни той.

Въпреки това всички потребители на BitPhoenix ще трябва да понесат загуби от 36%, посочи Драмалиев. Дори и тези неафектирани от кражбата, добави той.

Драмалиев говори и за другите типове електронни валути като Ethereum и DAU: Блокчейнът на Etherium е по-слабо защитен, тъй като стартира едва юни миналата година, каза той. За сравнение биткойн функционира от 2009, допълни той.

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust