Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Как да вдъхновим екипа си, за да надскочи себе си

Петър Иванов в Boom & Bust, 14.08.2016

Петър Иванов, бизнес консултант. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Иванов, бизнес консултант. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лидерът е човек, който успява да вдъхнови хората и да ги накара да надскочат себе си в екипа. Това каза Петър Иванов, бизнес консултант, създател на първата методика за оптимизиране и управление на виртуални екипи, в предаването Boom & Bust на Bloombeg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

„Виртуални екипи са компании, които работят в повече от една локация. Това могат да са офиси в един град или да са разпръснати в няколко държави, или по цял свят. Това са хора, които физически не са заедно, но трябва да работят заедно в екип“, обясни специалистът.

"Трябва да се внимава с баланса между критика и поощрение. Световната статистика сочи, че номер едно причина за напускане на фирмите е недобър мениджмънт. Хорта не напускат фирма, мисия или продукт, а конкретния началник. Много често това е свързано с оскъдица на поощрения и недооценяване на приноса. При виртуалните екипи това поощрение е още по-оскъдно. Хората се демотивират още по-лесно".

Гостът очерта ясна картина на принципите, които трябва да се следват, за да се постигат лични и корпоративни цели. 

"Доказано е, че хората постигат потенциала си само в състояние на въодушевление. Тогава те осъществяват 60% и нагоре от потенциала си. При всички други форми, в които те се чувстват добре наблюдавани, стигат само до 60%". 

Бившият състезател по хвърляне на копие и гюле и баща на пет дъщери на възраст между 4 и 12 години сподели и мнението си за връзката между семейството и успешната бизнес среда.

Чуйте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust