Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Ползи и предизвикателства пред автоматизацията на услугите

Христо Асенов, директор Брокерски услуги MBL CBRE, в Boom&Bust, 31.07.2016

Христо Асенов, директор Брокерски услуги MBL CBRE. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Христо Асенов, директор Брокерски услуги MBL CBRE. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

B2C търговията се изразява в излизането на автоматизираните машини и съоръжения от фабриките и навлизането им в търговията и комуникацията с крайния клиент. Това каза Христо Асенов, директор „Брокерски услуги“ MBL CBRE, в предаването Boom&Bust с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му до момента влиянието на автоматизацията на услугите върху търговските вериги е по-скоро положително. Те са един нов наемател, който може да влезе в търговските площи и допълнително да обогати микса от наематели. Съществуват също и ползи за собственика на бизнес имота, тъй като се оползотворяват свободни пространства и се генерира приход от тези площи, допълни той, позовавайки се на примери.

Асенов коментира още предизвикателствата пред една широкомащабна автоматизация. Според него първият проблем, който може да възникне, е свързан с преобладаваща липса на новаторска настроеност сред българското общество към подобен тип търговски концепции. Друго предизвикателство пред налагането ѝ би било постигането на координация при изграждането на мрежа от автоматизирани устройства, добави още той.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust