Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

В Източна Европа учудващо много хора не знаят правата си при полет

Татяна Миткова и Александър Сумин, основатели на ClaimCompass

Александър Сумин (най-вляво) и Татяна Миткова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Сумин (най-вляво) и Татяна Миткова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Компанията, която разработваме има за цел да помогне на пътниците да получат обезщетение в случай на отложен или закъснял полет, като сме се концентрирали основно на източноевропейския пазар. Това заяви един от основателите на фирмата за правно ориентиране в сферата на въздухоплаването ClaimCompass Александър Сумин по Bloomberg TV Bulgaria. В Boom & Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев заедно с един от своите партньори в стартъпа Татяна Миткова той говори както за тяхната бизнес идея, така и за това кое ги е накарало да се върнат в България, бидейки студенти в чужбина, и да разработват фирмата си тук.

"В Източна Европа учудващо много хора не знаят правата си при полет", отбеляза Миткова.

ClaimCompass е онлайн платформа, при която въвеждате номера на полета си и нашата система изчислява на колко обезщетение имате право според европейското законодателство, заяви Сумин. Обезщетенията варират между €250 и €600 в зависимост от дистанцията на полета и обстоятелствата, добави Татяна Миткова.

Ако не можеш да започнеш бизнеса си без чуждо финансиране това едва ли е бизнес, каза Сумин, добавяйки, че все още се самоиздържат. В момента сме в процес на търсене на фондове за рисков капитал, които да ни помогнат да пренесем идеята си на следващото ниво, допълни Миткова. 

Чуйте повече: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust