Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Закъснелите полети са най-честите проблеми при пътуване в чужбина

Игнат Арсенов, директор на ЕПЦ България европейски потребителски център

Игнат Арсенов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Игнат Арсенов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най – честите проблеми при пътувания в чужбина са закъснели с по 3 до 5 часа полети. Това заяви директорът на Европейския потребителски център за България Игнат Арсенов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. В Boom&Bust с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев той говори за правата на българските потребители в чужбина. Именно в това е разликата между КЗП и управлявания от мене център, допълни той.

По думите му ако полетът е отменен трябва да се даде право на потребителя да пътува с алтернативен полет или да се откаже, като парите трябва да му бъдат възстановени в седемдневен срок, заяви Арсенов. Важно е да се посочи, че ако алтернативният полет е с 3-5 часа времево разстояние от първоначалния на потребителя трябва да му се осигурят грижи, добави той, пояснявайки, че това са храни и напитки.

В случай, че следващият удобен полет е след няколко дни то авиокомпанията трябва да ви осигури хотел, ако не сте от същия град, каза Арсенов. В случай, че компанията откаже да осигури хотел то трябва да пазите касовите бележки от всичките грижи, гарантирани ви по закон, за да може после парите ви да бъдат възстановени от авиокомпанията, допълни той.  

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust