Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Казармата би била колосален воденичен камък за бюджета

Даниел Василев, бизнес редактор на Forbes Bulgaria, Boom&Bust, 9.07.2016

Даниел Василев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниел Василев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Задължителната военна служба ще извлече между 25 и 30 хил млади хора от пазара на труда всяка година, през което време те няма да могат да произвеждат, ориентират кариерно и да развиват бизнеси и стартъпи. Това заяви бизнес редакторът на Forbes Bulgaria Даниел Василев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. В Boom&Bust с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев той говори както за предлаганото връщане на казармата от ПФ, така и за притежанието на оръжие с цел самозащита.

По думите му месечната издръжка на един наборник ще бъде около 2300 лв, на фона на 1400 лв разходи на месец за поддържането на войник от професионалната армия. За около 30 хил наборници това прави около 804 млн лв, допълни той, подчертавайки, че това ще е колосален воденичен камък за бюджета.

Василев говори с огорчение за това, че е много трудно да се сдобие човек с оръжие, тъй като зависи от субективната преценка на служителите в МВР. Но дори и да се използва за самоотбрана законовите последствия за защитаващия се могат да бъдат много сериозни, добави той. 

Чуйте повече:

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust