Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Спортът като бизнес или как младите спортисти намират финансиране у нас

Кирил Николов-Дизела в Boom&Bust, 11.06.2016

Кирил Николов-Дизела. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кирил Николов-Дизела. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проблемът днес е, че доста от хората, които се занимават със спорт, са свикнали да бъдат финансирани от държавата на 100%. Още от самото начало разбрах, че това няма да е възможно, и затова потърсих алтернативни методи. Разчитам почти изцяло на спонсорство и за щастие доста български и чуждестранни компании ме подкрепят. Това каза Кирил Николов-Дизела, който впечатли цялата българска общественост миналата година с рекорда за изминаването на маршрута Ком - Емине за 4 дни, 13 часа и 5 минути. Той гостува в предаването Boom&Bust с Кузман Илиев и Владимир Сиркаров по Bloomberg TV Bulgaria.

Сред бъдещите планове на спортиста са премиерата през есента на филма за втория и успешен опит за подобряването на рекорда по маршрута Ком-Емине, както и написването на книга. "Тази година съм се концентрирал главно върху състезанията, но през следващата година планираме подобно голямо събитие", каза още той. 

Николов разказа как е започнал да се занимава със спорт и какво го е мотивирало по пътя към успеха. "Започнах да търся варианти как ориентирането като спорт да влезе в полезрението не само на тези, които го практикуват, но и на по-широк кръг от хора и медии.", посочи той.

Целия разговор може да чуете във втората част на видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust