Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Кампанията на Тръмп прилича на бета тестване

Брендън Грийли в Boom&Bust, 15.05.2016

Брендън Грийли от Bloomberg News - Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Брендън Грийли от Bloomberg News - Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кампанията на Доналд Тръмп за президентския пост в САЩ е различна от всички други кампании, които сме виждали. Това каза Брендън Грийли от Bloomberg News - Вашингтон в интервю на Дориана Ранкова за предаването Boom&Bust на Bloomberg TV Bulgaria. По думите на Грийли е трудно да се коментира "кампания, която се променя на всеки шест часа". 

"Когато искам да разбера какво Хилари Клинтън иска да постигне с икономическата си политика, пред мен има доклад, който покрива тази тема на цели 15 страници. Изяснени са важните параметри, а мога и да задам и въпроси. Има човек, който отговаря за тази политика. Но с  Доналд Тръмп няма такъв лукс. Нямате отговорник за икономическата политика, нямате и такъв доклад. Просто трябва да следите туитовете на Тръмп. Поства позициите си и след месеца връща назад думите си или по лошо - след шест часа".

"Трудно е да се намери чиста позиция на Доналд Тръмп. Това, на което сме свидетели, бих сравнил с бета тестването - продуктът е реално на пазара, виждаш как хората го ползват, и го модифицираш така, че да се харесва", каза още Грийли. "Бих казал, че това е кампания в бета версия. Той хвърля идея на хората и ако получи добър отзив, ще отиде още малко по-далеч с нея, но ако не получи одобрение, ще оттегли предложението си, като каже, че всъщност не е имал това предвид".

Чуйте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust