Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Членството на България в ЕС е позитив за бизнеса

Кирил Сакскобургготски в предаването Boom&Bust, 07.05.2016

Кирил Сакскобургготски, интервю за Bloomberg TV Bulgaria от студиото на Bloomberg в Лондон. Май 2016. Кирил Сакскобургготски, интервю за Bloomberg TV Bulgaria от студиото на Bloomberg в Лондон. Май 2016.

България има предимството да бъде динамична, млада икономика. В същото време съществуват бюрократични ограничения, които трябва да бъдат решени, за да се подобри ситуацията за правене на бизнес в страната. Това каза финансистът Кирил Сакскобургготски в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria в интервю на Дориана Ранкова в директна връзка от Лондон.

По думите му обвързаността на българската валута с еврото дава стабилност, а това е важен фактор за инвестиционния климат в страната. Официалното присъединяване към еврото е още по-голямо предимство на България заради лекотата, с която може да търгува. Близостта до Турция и Централна Азия също дават преимущество на страната, посочи още Кирил Сакскобургготски.

Според него увеличаването на дълга с цел инвестиции в производствен капацитет за бъдещ период, като инфраструктура и развитие, има позитивен ефект. Възниква проблем, ако този дълг бъде използван за финансиране на неустойчиви проекти.

Чуйте интервюто във видеото.

Интервюто на Кирил Сакскобургготски за Bloomberg TV Bulgaria бе дадено специално по повод международната конференция "Образование и бизнес-Бъдещите лидери", организирана от Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR на 11 май 2016 в София.

Вижте още снимки от събитието и линкове към презентациите на лекторите.

Последни новини
Още от Boom & Bust