Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Нова платформа свързва лекари и пациенти онлайн

Калин Костов, основател на MedicHome, в Boom&Bust, 01.05.2016

Дисплей на iPhone. Снимка: Chris Goodney/Bloomberg Дисплей на iPhone. Снимка: Chris Goodney/Bloomberg

Новите технологии все повече навлизат в здравеопазването. Типичен пример за това е MedicHome - уебсайт и мобилно приложение, чрез което клиентите могат да заявят домашно посещение от лекар и в рамките на 1 час да бъдат прегледани. Заявката и изборът на лекаря се осъществяват онлайн. Това заяви Калин Костов, основател на MedicHome, в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria. MedicHome е първият по рода си такъв проект на европейския пазар, а в САЩ подобна компания е била създадена преди 8 месеца. 

Платформата дава 100% гаранция, че ако пациентите не са доволни от услугата на лекаря, няма да заплатят нищо. Костов увери, че регистрираните на платформата медицинските лица са проверени. От друга страна те също могат да бъдат спокойни, тъй като клиентите биват проверявани чрез необходимостта от регистриране на кредитна карта, която да гарантира, че лекарите ще си получат парите веднага. 

"Прегледът не може да приключи без пациентът да даде оценка на съответното медицинско лице. Ако два пъти подред наш изпълнител на медицинска помощ получи ниска оценка, той бива изключен от платформата. Лекарите също оценяват пациентите.", допълни Костов. 

Според него проблемите в здравеопазването могат да се решат, ако се позволи на здравните застрахователи да контролират изхарчването на средствата от Здравната каса към техните клиенти. 

Повече от разговора може да видите тук:

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust