Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Тенденциите в сферата на електронните плащания

Президентът на MasterCard Европа Хавиер Перез в Boom&Bust, 24.04.2016

Логото на MasterCard върху дебитна карта. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News Логото на MasterCard върху дебитна карта. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News

Дигиталната икономика променя начините, по които потребителят мисли, действа и купува, а със сигурност и начина, по който той плаща. Електронните и безконтактните плащания правят транзакциите по-лесни, а хората няма нужда да се притесняват за пари, които трябва да имат в брой. Това каза в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria Хавиер Перез, президент на MasterCard Европа, който коментира темата за тенденциите в електронните плащания. 

Основната цел на плащанията е те да са бързи и безопасни. Безконтактните плащания са по-безопасни от останалите, обратната теза просто не е вярно, каза Перез.

Още по темата за електронните плащания, новите продукти и тенденциите в сектора и закъсняла ли е България с тях можете да видите във втората част на видеото от предаването Boom&Bust, като преди това икономистите Георги Ангелов и Васил Караиванов коментираха темата за публичните финанси на България. Втората част и коментарът на Хавиер Перез започва в 15 мин. и 50 сек. на видеото:

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust