Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Златото е сигурно убежище в бъдещите несигурни времена

Джеймс Търк, съосновател на GoldMoney, в предаването Boom&Bust, 23.04.2016

Джеймс Търк, съосновател на GoldMoney. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Джеймс Търк, съосновател на GoldMoney. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Навсякъде по света е натрупан твърде много дълг, особено на правителствено ниво. В действителност централните банки не могат да повишат лихвените проценти, тъй като правителствата няма да понесат изплащането на по-високите лихви. Това е истина за САЩ, но също така важи и за други държави. Насочили сме се към голяма катастрофа, нещо подобно на това, което преживяхме 2007-2008. Това каза Джеймс Търк, съосновател на GoldMoney, в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му започваме да виждаме ранни признаци на повишаваща се инфлация не само в сектора на суровините, но и при компонентите на трудовия пазар. Към края на годината инфлацията ще бъде сериозен проблем, посочи Търк.

Той сподели още какви инвестиционни стратегии могат да бъдат избрани в една доста волатилна и непредвидима финансова среда. "Ако си купите земеделска земя, гора, петролно находище или компания, която е въвлечена в подобни дейности, или купите злато, което има 5 хиляди години история, всички тези активи все още ще имат стойност след 10 години. И аз си мисля, че това е ключът към разбирането на сегашната ситуация, и как да се защитим от несигурните времена, които могат да ни сполетят в близкото бъдеще", каза още той.

Цялото интервю с Джеймс Търк в следващото видео (след 13 мин.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust