Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Комуникацията и вярата в продукта са ключът към успешните продажби

Boom&Bust, 02.04.2016

Васил Чакърдъков (вляво), експерт продажби, Лора Шопова, мениджър продажби, и Емил Цветков (вдясно), експерт личностно развитие. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Чакърдъков (вляво), експерт продажби, Лора Шопова, мениджър продажби, и Емил Цветков (вдясно), експерт личностно развитие. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Светът се ръководи не от знаещите и можещите, а от говорещите - тези, които знаят как да убедят хората чрез думите си, как да поднесат идеята и да продадат. За да бъдеш успешен в продажбите, трябва да излезеш на терен, да се срещаш с хората и да практикуваш. Другото много важно нещо е да имаш ментор до себе си - човек, който е успешен и може да ти помогне. Това коментираха Васил Чакърдъков, експерт продажби, Емил Цветков, експерт личностно развитие, и Лора Шопова, мениджър продажби, в предаването Boom&Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите им на опитния търговец е необходима около минута, за да се адаптира към ситуацията и да разберe клиента. Според тях при продажбите късметът е в началото, а в дългосрочен период всичко зависи от уменията. 

Най-добрите продавачи създават усещането, че не продават, а само се опитват да обяснят на клиентите.

Според експертите, за да бъдеш успешен търговец, трябва да вярваш в продукта, който предлагаш, и да знаеш каква полза ще донесе той за клиентите. 

Шопова коментира спецификата на българските и американските купувачи. По думите й българинът е малко по-затворен и изисква от търговците да са по-специфични и точни и да дават повече информация за продукта.

Дисциплината и последователността са сред най-важните качества за успешния търговец. Според експертите най-големият позитив от добрите резултати е придобиването на самоувереност и умения за комуникация във всякакви ситуации.

Вижте повече от разговора във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust