Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

България е на 31 място в света по състояние на околната среда

Boom&Bust, 27 март 2016 с Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България

Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България се подрежда на 31 място в света по състояние на околната среда според най-използвания индекс, измерващ състоянието ѝ – Environmental performance index (в буквален превод индекс за представянето на околната среда б.р.) на американския университет Йейл. Индикаторът подрежда страните по 10 различни показателя, свързани с всякакви теми за околната среда, а позицията на България е неочаквано висока. Това каза Боян Рашев,  управляващ партньор в denkstatt България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в предаването за икономика и финанси Boom&Bust на 27 март.

България е страната, в която тежката индустрия е инвестирала в опазване на околната среда най-много на единица брутна добавена стойност в целия ЕС през последните 15 години, каза Боян Рашев. До голям степен това е следствие на влизането на страната в ЕС, допълни той. 

Икономическото развитие не е свързано със замърсяване на околната среда, а дори е точно обратното, коментира експертът. 

Глобално затопляне има и това не може да се отрече, но няма консенсус по въпроса колко голям е приносът на въглеродните емисии за глобалното затопляне.  

Вижте целия коментар във видеото, като в него по skype се включи и младият предприемач Кристиян Михайлов, консултант по игровизация, като той коментира именно темата за т.нар. game-ификация, или игровизация и приложението и в света на бизнеса:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust