Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Проданов: Времето за подготовка за стрестестовете бе достатъчно

Boom & Bust, 28.02.2016

Стоян Проданов, изп. директор на ЗД "Бул Инс". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стоян Проданов, изп. директор на ЗД "Бул Инс". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българските дружества вече две-три години са в очакване на предизвикателствата на стрестестове и имаше достатъчно време за подготовка. Убеден съм, че в застрахователния пазар няма да настъпят някакви сериозни катаклизми. Така коментира предстоящите стрестестове в застрахователния бранш изпълнителният директор на ЗД "Бул Инс" Стоян Проданов в интервю за предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria. 

"До сега практиката е показала, че именно стрестестовете са този стимул, който ускорява сливанията и придобиванията. Бизнескомбинациите се влияят положително от стрестестовете. Има ситуации, в които забавени проблеми излизат на повърхността и се решават по-бързо, следвайки логиката на бизнескомбинациите". 

Оценката се прави, за да се успокои пазара, след трусовете от тази дълга икономическа криза, която още през 2007-2008 година завладяла целия свят, каза още Проданов. "С този ход, не само банките, но и другите участници на финансовия пазар, ще бъдат подложени на стрестест и ще има ясна и обективна картина на състоянието им".

Чуйте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust