Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Как да търгуваме на финансовите пазари

Boom&Bust, 27.02.2016

Кирил Илиев, индивидуален трейдър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кирил Илиев, индивидуален трейдър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Човек може да се изхранва от търговия на финансовите пазари, но това не става за 2-3 месеца и с прочитането на няколко книги. Това каза в предаването Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria Кирил Илиев, индивидуален трейдър, който търгува с валути, метали, петрол и бинарни опции. 

Когато човек не може да си намери добре платена работа, си струва да започне да се занимава с търговия на финансовите пазари, допълни друг индивидуален трейдър Тодор Ангелов, който следи главно големите европейски и американски фондови и стокови пазари. 

Пазарът може да се анализира, за разлика от игрите в казино, на които някои оприличават финансовите пазари, и да търгува без загуби в продължение на 4-5 месеца, коментира  Кирил Илиев.  

Човек, трябва да познава добре рисковия си профил и да знае доколко е готов да рискува, каза Тодор Ангелов.

При дългосрочното търгуване макроикономическите новини са важни, докато на форекс пазара фундаментът и новините, които излизат „са на 90% изконсумирани“, т.е. взети предвид от пазара, коментираха експертите. 

Повече съвети за желаещите да получат повече информация от трейдърите за това какво трябва и не трябва да прави един трейдър, можете да видите в цялото интервю във видеото:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust