Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Ханке: Идеите на Сандърс са от трудовете на Маркс и Енгелс

Коментар на проф. Стив Ханке, 06.02.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кандидатът за президент от страна на демократите в САЩ Бърни Сандърс сякаш току що е обгърнал последната страница на Комунистическия манифест. Всичко, което той казва може да бъде намерено в трудовете на Маркс и Енгелс. Почти дума по дума. Това заяви в седмичната си коментарна рубрика в Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria проф. Стив Ханке.

„Всичко, което трябва да направите е да слушате всяка негова (на Сандърс - бел. ред.) реч, за да видите, че той винаги обвинява Wall Street. А Wall Street е, разбира се, символът на капитализма, не само в САЩ , но и по света. Това е Сандърс. Същевременно неговата външна политика не е чак толкова интервенционистка, колкото тази на Обама, но е много неясна“, отбеляза професорът по икономика.

Според Ханке при външнополитическите програми на републиканците „повечето от кандидатите изглежда се движат по линията на Джордж Буш и тази на Обама. Това значи интервенционисти по един или друг начин. В домашната политика републиканците се намират в режим на промяна. В момента са извадили торбата с обещанията и предлагат ad hoc политики, непоследователни са и няма много смисъл в действията им“.

Целия коментар може да видите във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust