Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Адвокат: Няма подводни камъни в мерките за подкрепа на бизнеса

Адв. Стефан Гугушев, управляващ съдружник в адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, Бизнес старт, 14.05.2020

Една от важните мерки, които се предприеха от правителството, е свързана с подкрепа за бизнеса от Фонда на фондовете. В тази посока са кредитите с предостяване на ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия, микрокредити за малки и стартиращи фирми, фондове за дялови инвестиции, стартъпи и иновативни компании. Механимът не предвижда подводни камъни. Кредитите ще се получат без допълнителни административни тежести. Това каза адв. Стефан Гугушев, управляващ съдружник в адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"В Закона за мерките при извънредно положение се регламентира условен срок от два месеца, в който повечето мерки продължават да действат", припомни гостът.

Още по темата

"Един от важните акценти са промените по отношение на енергийния сектор, според които регулаторният период до 30 юни може да не приключи и това може да доведе до хаос в сектора. Увеличават се много от сроковете, свързани с данъчните регулации. Предвидени са мерки по отношение на изолацията, карантината и пребиваването на чужденци. Внасят се облекчения във връзка с неизтичането на сроковете и в туризма", посочи адвокатът.

Още по темата

Мярката, свързана с нотариалните кантори, според него е прекалена - с аргумента, че тя затруднява търговския оборот.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

Последни новини
Още от Бизнес старт