Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бъгове при iPhone и iPad са провокирали хакерски атаки

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 23.04.2020

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Apple планира да поправи проблем, за който компания за сигурност твърди, че може да е оставил над половин милиард бройки iPhone уязвими на хакерски атаки, заяви Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Въпросният бъг, който е наличен и на iPad, е открит от ZecOps, базирана в Сан Франциско компания за мобилна сигурност, докато тя е разследвала сложна кибератака срещу неин клиент, която се е случила в края на 2019 г. Зък Ейврахам, главният изпълнителен директор на ZecOps, твърди, че е открил доказателства, че уязвимостта е използвана поне за шест пробива в киберсигурността", посочи Кирилова.

Още по темата

"Говорител на Apple потвърди, че проблемът съществува в софтуера на Apple за имейли на iPhone и iPad, известен като Mail, а компанията е разработила решение, което ще бъде пуснато с предстоящия ъпгрейд на милионите устройства, които е продала в глобален мащаб".

"Apple е отказала да коментира проучването на Ейврахам, което е публикувано вчера и което предполага, че уязвимостта може да бъде използвана от дистанция и хакери вече са се възползвали от нея при някои потребители", обясни още Елена Кирилова.

Очаквайте видео материал с целия технологичен коментар.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

 

 

Последни новини
Още от Бизнес старт