Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Акциите на Tesla се радват на седем поредни печеливши сесии

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg., Бизнес старт, 15.04.2020

Акциите на Tesla поскъпват в рамките на седем поредни търговски сесии. Пандемията е удар за световото прозиводство на автомобили, но американският производител успява да поддържа доброто настроение на инвеститорите, съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаванто "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Във вторник цените на акциите на производителя на електрически автомобили скочиха с 9,1% до над 709 долара за акция".

Попов обясни, че с това книжата на Tesla удължиха печелившата си серия до седем поредни сесии, възстановявайки се до нива от началото на март.

"Акциите на производителя поскъпнаха във вторник, след като Credit Suisse актуализира очакванията си за Tesla, заявявайки, че е тя по-добре позиционирана да излезе от блокадите, свързани с коронавируса, в сравнение с другите производители на автомобили. Така поскъпването удължава ралито на Tesla от 2 април до 56%. За същия период S&P 500 е натрупал 13% към стойността си", уточни главният редактор на Investor.bg.

Още по темата

"Както традиционните производители на автомобили, така и Tesla трябва да балансират между драстичния краткосрочен срив в продажбите на автомобили и дългосрочен преход към електрически превозни средства и автономно шофиране".

Гледайте целия технологичен коментар във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Последни новини
Още от Бизнес старт