Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Партньорите избират финансов подарък на база емоции, а не рационалност

Николета Карамилева, лектор по финансова философия, Бизнес старт, 14.02.2020

Културата за финансови подаръци не е широко разпространена в България, като най-вероятно това се дължи на факта, че финансовата грамотност не е на толкова високо ниво, както в САЩ например, където вместо цветя се продават акции на компании, които търгуват с цветя. Това каза Николета Карамилева, лектор по финансова философия, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Гостът коментира, че дори когато избират финансов подарък партньорите също са водени от емоциите за сметка на рационалните фактори.

Според Карамилева народопсихологията на българите по отношение на златото спомага за трансформирането на традициите в нещо модерно.

„В злато се инвестира по време на несигурни времена. От друга страна, символите на златото от миналото се предават на поколенията“.

„Акцентът при търгуването на юбилейни монети е в съхраняването на стойността. Хората, които ги купуват, очакват, че стойността на монетите ще се запази и увеличи десетократно“, добави още Николета Карамилева.

Според нея в Деня на влюбените големите печеливши са: производителите на букети, вина, бонбони, както и ресторантьорската индустрия.

Гледайте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт