Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Световният мобилен конгрес в Барселона се отменя заради коронавируса

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 13.02.2020

GSMA, организацията, която представлява интересите на мобилните оператори по света, обяви, че отменя тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона заради опасенията, свързани с коронавируса. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Мобилният конгрес беше отменен само 12 дни преди официалния старт на 24 февруари. Той трябваше да продължи до 27 февруари включително", посочи Попов.

"Отменянето на най-голямото събитие за мобилни технологии в света се случва за първи път от провеждането му в Барселона през 2006 г. Традиционно то събира представители на индустрията, на различните правителства, регулатори, мобилни оператори и лидери в индустрията. Тази година броят на изложителите трябваше да е около 2800".

"Не е ясно дали GSMA дължи някакви неустойки на компаниите на този етап, или всичко ще бъде поето от застраховката на събитието", коментира още Попов.

Той добави, че въпреки неприятното развитие през 2020 г. от GSMA обещават, че ще продължат да работят с властите в града, така че конгресът да се състои през 2021 г. и занапред.

Вижте целия коментар във видео материала.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт