Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ясно е вече къде ще е първата зарядна станция на Tesla в България

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 30.01.2020

Първата зарядна станция на американския пионер в сферата на електрическите превозни средства Tesla в България ще се намира в Пловдив, пред хотел „Империал“. Това съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.  

T. нар. Supercharger е готов още отпреди Коледа, но все още не е открит официално, а колоните са обвити с найлони, пише ексклузивно медията. Причината е, че компанията на Илон Мъск възнамерява да изчака още 2-3 седмици с официалното анонсиране, за да може да го направи заедно с откриването на станциите си в Сърбия - в Белград и край Ниш, които все още не са напълно готови.

Улицата около хотела все още е разкопана, което означава, че в близките дни е възможно и увеличение на капацитета на зарядните.

Хотел "Империал" се свързва с бившия градоначалник на града Иван Тотев.

За изграждането на въпросните зарядни станции са били необходими инвестиции в размер между 20 и 40 хил. лв на станция.

Попов коментира и че Facebook е отчел нарастваща потребителска база и увеличение на приходите за последното тримесечие, закривайки годината с надежда за основния си рекламен бизнес, дори когато и разходите нарастват.

Още по темата

Приходите на гиганта на пазара на социални медии нараснаха с 25% до 21.1 млрд. долара за тримесечието, като надвишиха очакванията на анализаторите за 20.9 млрд. долара. 

Още по темата четете в Investor.bg

Целия разговор гледайте във видеото

Последни новини
Още от Бизнес старт