Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Tesla се надява на германска субсидия за завода си за батерии

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 27.01.2020

Фактът, че главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е визионер, който е доста по-напред от мудните германски производители на автомобили, беше доказан и наскоро, в началото на ноември, когато той получи наградата "Златен волан". Неконвенционалният мениджър използва съвсем конвенционално методи, когато възнамерява да привлече инвестиции. Американският пионер в сферата на електромобилите се надява да получи федерални субсидии за производство и изследвания, свързани с акумулаторните батерии, в Германия. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Не могат да се назоват конкретни имена на фирмите, които са кандидатствали за съответните средства, но като цяло субсидии могат да бъдат отпускани и за неевропейски компании".

"Пазарната капитализация на компанията надмина 100 млрд. долара и по този начин тя вече е по-ценна на борсата от Volkswagen Group. Министерството на икономиката в Германия в момента работи под силен натиск за реализирането на втори основен европейски проект за производство на батерии, в който участват 14 страни членки на ЕС, сред които Германия, Полша, Чехия", допълни Попов.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт