Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Intel изненада Wall Street с печалба над очакванията през четвъртото тримесечие

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 24.01.2020

Американският производител на чипове Intel отчете силна печалба за четвъртото тримесечие и 8% ръст на приходите, с което надмина очакванията на Wall Street за финансовото си представяне. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Intel отчете 20,2 млрд. долара приходи за четвъртото тримесечие, или с 8% повече спрямо година по-рано. Това повишение се дължи до голяма степен на 19% ръст на бизнеса ѝ на годишна база“.

„Коригираната печалба на акция е достигнала 1,52 долара“, посочи Кирилова, като добави, че очакванията на анализаторите са били Intel да отчете 1,25 долара на акция при 19, 2 млрд. долара приходи.

„С последния си отчет компанията успя да надмине и очакванията за цялата година, с общи приходи от 72 млрд. долара и 4,87 долара на акция печалба, в сравнение със 70,8 млрд. долара приходи и 4,58 долара на акция печалба за 2018 г“, коментира още редакторът.

„За 2019 г. Intel твърди, че е генерирала 33,1 млрд. долара в брой от операции и е върнала 19,2 млрд. долара на акционерите под формата на дивиденти и обратно изкупуване на акции. Освен това Intel е похарчила 13,4 млрд. долара за проучвания и развитие и е намалила общите си разходи на 27% от общите приходи“.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт